Pluja a Barcelona

La setmana ens portarà més pluja a la ciutat. I potser també vent. El mes de desembre, que va començar amb registres espectaculars de precipitació gràcies a una llevantada, vol acabar de maquillar uns registres anuals que ja superen la mitjana a bona part de Barcelona.

El primer canvi de temps, per dimarts

Ja aquest dilluns tindrem un augment clar dels núvols amb un cel força cobert. El vent haurà girat a component marítim i farà que la nuvolositat s’acumuli a bona part del territori. Tot i que no es descarta alguna gotellada, serà més aviat poca cosa.

Serà dimarts quan una borrasca atlàntica passarà al Mediterrani i ens podrà repartir més pluja. Tot i que ara com ara no sembla tampoc cap gran temporal, les precipitacions podrien ser força generals al territori, amb neu a cotes superiors als 1.500-1.700 m als Pirineus.

Les temperatures continuaran suaus, però ja no tant com el cap de setmana.

El canvi més important, per dijous o divendres

Després d’un dimecres de pausa, el temps es podrà tornar a complicar sobre manera a partir de dijous. La circulació zonal atmosfèrica (la usual, d’oest a est) se situarà a latituds més baixes del que és normal i les borrasques atlàntiques que normalment ens donen poca aigua ens podrien regar amb més insistència.

S’entreveu un primer front per dijous amb una mica de pluja, però el canvi més potent podria arribar divendres.

Divendres els mapes van apuntant la formació d’una potent borrasca al Cantàbric que podria avançar cap al centre de França i comportar un nou gran temporal de vent a Catalunya per divendres, acompanyat a més a més de pluges.

El cap de setmana, tot i que encara llunyà, s’entreveu amb un retorn de l’estabilitat atmosfèrica.

Tot i això, us recordem que es tracta d’un pronòstic a mitjà termini que pot canviar notablement. Podeu estar permanentment informats a @btveltemps.