Foto: @meteoselmagui

La situació meteorològica ha estat molt complicada des de dimecres a la matinada. Els registres acumulats han superat els 100 l/m2 en molts punts de la ciutat durant la llevantada d’aquests dies.

Pluges acumulades en l’episodi (fins a les 23 h del dijous 5 de desembre)

Valors de pluja anuals propers a la mitjana climàtica

És típic del clima mediterrani que en pocs dies de pluja s’assoleixin registres elevats de pluja. A mig novembre, per exemple, ens trobàvem molt lluny d’assolir els valors mitjans anuals de pluja, d’uns 600 l/m2 a Barcelona. Tanmateix, la llevantada de les darreres hores ha fet canviar el panorama i, quan falten poques hores perquè acabi el temporal, ja se sumen 664 l/m2 anuals a Sants, 645 l/m2 a les Corts, 602 l/m2 a Vallcarca i 576 l/m2 a l’estació meteorològica de betevé.

Temporal de mar també de baixa

El temporal de mar va de baixa, tot i que continuem arrossegant les darreres fuetades del temporal dur dels darrers dies. Les onades podran ser de 2 a 2,5 metres fins aquest migdia, i es manté activat el Pla d’actuació d’emergència municipal pel mal estat marítim.

El vent, entre gregal i llevant, va bufar amb una ratxa màxima de 85,7 km/h dimecres a la bocana sud del port de Barcelona. Aquest dijous els registres més elevats van ser de prop de 60 km/h.

El vent anirà de baixa ja a partir d’aquest divendres

La situació meteorològica amainarà a partir d’aquest divendres i, sobretot, durant el cap de setmana de la Puríssima.