Parc de la Ciutadella

L’Ajuntament ha desactivat el Pla bàsic d’emergència municipal en fase d’alerta per les ventades i ha permès la reobertura dels parcs municipals de la ciutat, que es van haver de tancar al públic durant tot divendres per evitar incidents. En total, els Bombers han fet més d’un centenar de sortides, sobretot relacionades amb la caiguda de branques, antenes o tendals. Aquest divendres el vent va afectar la Fira de Santa Llúcia, on es van haver de tancar algunes parades.

Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella ha obert portes a les 8.30 h amb normalitat, i els efectes de la ventada només s’han notat en alguna tanca tombada i més fulles a peu de terra. L’obertura de portes s’ha fet una mica més tard del que és habitual degut al vent que encara persistia aquesta matinada, fet que ha endarrerit les feines de neteja de l’espai i també del muntatge de l’escenari de “Posa’t la gorra!”, que s’ha fet aquest dissabte al parc.

Parc de la Ciutadella

De fet, aquesta matinada a Barcelona és quan s’han registrat les ratxes de vent més fortes de l’episodi, amb un màxim de 82 km/hora que s’ha produït a la plaça de Sants. La resta de registres elevats són 76 km/h al port, 70 km/h al Raval o 64 km/h a la Zona Universitària. Aquest divendres no s’espera vent fort, només ratxes moderades, de 50 km/h.