Tots els parcs de la ciutat han tancat aquest divendres a causa del fort vent. La mesura de seguretat inclou també l’accés regulat a la zona monumental del Parc Güell i el Zoo de Barcelona. Les afectacions per les ventades també han obligat a abaixar la carpa de l’històric Circ Raluy. Els Bombers han realitzat una cinquantena de sortides relacionades amb la retirada de branques i elements de decoració i senyalització.

Vist el risc de caigudes de branques d’arbres, els operaris municipals no han obert els parcs i hi han penjat un cartell per avisar que es tracta d’un tancament provisional per les condicions meterològiques. Es tracta d’una mesura de precaució que s’ha pres en activar el Pla d’actuació d’emergència municipal per ventades en fase d’alerta. I la Generalitat també ha alertat del risc al conjunt del territori.

Parades tancades a Santa Llúcia


El temps tampoc no ha estat un bon aliat dels firaires de Santa Llúcia. Aquest divendres molts han decidit tancar perquè el vent feia volar les figures. Els comerciants han pogut obrir per la tarda, ja que es tractava d’una jornada important per a les vendes.

El muntatge de la tradicional fira de Reis de la Gran Via que comença el proper dijous 19 de desembre també s’ha vist afectat per les fortes ratxes. Aquesta ha estat una de les actuacions de bombers més destacada d’aquest divendres al matí.

El vent malmet algunes parades de la Fira de Reis

A primera hora els bombers han rebut un avís després que les fortes ratxes de vent hagin malmès part de l’estructura d’algunes parades de la Fira de Reis de la Gran Via. Ja el 2017 una forta ventada es va endur el sostre de quatre parades. Per aquest motiu es va instal·lar una estació meteorològica i prevenir així els paradistes de possibles temporals de vent.

La funció del Raluy sobreviu al temporal

Tot i abaixar la carpa a la meitat, l’històric Circ Raluy que està instal·lat al Moll de la Fusta, finalment ha pogut realitzar la funció d’aquest divendres a la tarda amb normalitat.

La sínia del Port Vell gira sola

Amb els cops de vent tan forts que hi hagut, la roda del Port Vell ha començat a girar sola. És un fet que ja va passar a la ciutat el 2015. En aquella ocasió se’ns va explicar que la nòria pateix menys la ventada si es deixa desfrenada que no si es frena. No obstant això, la fira de Nadal del Port Vell ha obert portes i l’atracció ha funcionat amb normalitat.

Una altra imatge habitual en episodis de fort vent són les cabines del telefèric de Montjuïc balancejant-se. Per precaució, ha quedat fora de servei al llarg de tota la jornada.

La jornada de vent ens ha deixat encara una altra instantània curiosa: una parada de castanyes ha caigut com a conseqüència d’una ratxa de vent.