Un grup de famílies de l’Escola Tàber i la bressol Can Caralleu, han creat la plataforma Salvem la Zona Verda Escolar de Can Caralleu.  Volen evitar que l’espai que hi ha davant dels dos centres educatius passi a ser urbanitzable i s’hi construeixi un edifici de set plantes de pisos de protecció oficial. La plataforma ha recollit més de 2.000 signatures i s’està reunint amb els grups polítics de l’Ajuntament perquè impedeixin que les modificacions del Pla General Metropolità (PGM) siguin ratificades per la Generalitat. Els canvis ja van ser aprovats pel Plenari del Consell Municipal de Barcelona el mes d’octubre.

Volen zona verda prop de les escoles

L’espai està qualificat com a zona verda des del 1994. Tot i que el 2002 l’Ajuntament el va enjardinar, fa molt anys que s’utilitza com a pàrquing. Les famílies volen que es preservi i es converteixi en un parc: “Penso que una zona verda s’ha de conservar sempre i més si està davant de dues escoles públiques”, opina Anna Lladó, mare de l’escola, veïna de Sarrià i integrant de la plataforma “els nens quan surten de l’escola necessiten jugar, bellugar-se… i amb aquest pàrquing aquí és perillós”.

Per què es requalifica la zona verda?

L’Ajuntament ha aprovat transferir a aquesta zona verda l’edificabilitat de la parcel·la municipal de l’interior del Parc de l’Oreneta, que fa quatre anys va ser a punt de ser construïda per Núñez i Navarro, i que es va evitar gràcies a les reivindicacions veïnal. D’aquesta manera, la parcel·la s’ha requalificat com a zona verda i s’ha blindat el pParc de l’Oreneta a possibles construccions. Els integrants de la plataforma demanen al consistori que aquesta edificabilitat es traslladi a una altra zona verda del barri, com el pipicà del costat de l’Escola Orlandai.

Aquesta transferència d’edificabilitat i els canvis de sòl (de davant de les escoles i del Parc de l’Oreneta) són modificacions del Pla General Metropolità que s’han aprovat per l’Ajuntament al Plenari del Consell Municipal de Barcelona, però que encara han de ser ratificades per la Generalitat de Catalunya properament a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona.