Parc Oreneta espai verd

L’Ajuntament ha fet el primer pas per convertir tot l’espai que ocupa el Parc de l’Oreneta, a Sarrià, en zona verda. Finalment, l’Ajuntament ha requalificat els terrenys edificables del carrer de Montevideo (núm. 33-53) després que la proposta de fer-hi pisos generés moltes queixes dels veïns de la zona. A la parcel·la -que forma part del parc- s’havia projectat la construcció de 30 habitatges. Ara, amb el canvi de qualificació de la finca es guanyaran 5.000 m2 de verd. A més, amb la modificació del Pla General Metropolità es transferirà l’edificabilitat del carrer de Montevideo a uns terrenys municipals a tocar del parc, on es construiran pisos de protecció oficial i un equipament.

pancarta Defensem Parc Oreneta

“Una anomalia urbanística”

Aquesta decisió presa pel govern municipal és un objectiu que ja s’havien marcat durant el govern de Trias alguns dels actuals mandataris, quan eren a l’oposició. Concretament, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat aquest dimecres la modificació inicial del Pla General Metropolità per convertir la finca de 6.239 m2 del carrer de Montevideo en un espai verd integrat al parc. Fins ara aquesta zona tenia un ús urbà. Tots els grups municipals hi han votat a favor, excepte el PP, que s’ha abstingut. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha ressaltat aquesta mesura, que permet “preservar una vegada per totes que l’espai estigui qualificat de verd urbà”. A més ha qualificat d’“anomalia urbanística” la designació que tenia el terreny.

Parc Oreneta espai verd

Pisos de protecció oficial a l’entorn del parc

Amb la primera modificació del pla urbanístic s’ha decidit traslladar l’edificabilitat de la finca del carrer de Montevideo a uns terrenys de titularitat pública situats a l’entorn del Parc de l’Oreneta. La proposta és que en aquest espai es puguin edificar un màxim de 45 pisos de protecció oficial i també la construcció d’un equipament de quasi 1.000 m2.