Un centenar de persones amb gossos han protestat aquest diumenge al Parc de la Pegaso per exigir l’ampliació del pipican. Critiquen que, tot i que és un espai verd ampli, la zona d’esbarjo dels animals és molt petita per al volum de gossos que hi van diàriament. Aquesta és una reivindicació històrica que fa anys que demanen a l’Ajuntament —fins i tot van recollir signatures— i ara han volgut fer-la visible.

La gota que ha fet vessar el got són els treballs de millora que l’Ajuntament ha iniciat fa unes setmanes en una parcel·la de terreny del parc que no tenia cap ús específic i que els propietaris dels animals utilitzaven per passejar-hi els gossos. Amb aquest canvi, els assistents a la protesta asseguren que han perdut una zona que, tot i no estar habilitada oficialment per a ells, servia “com a alternativa” quan el pipican estava ple. Per tot plegat, reclamen al govern municipal que construeixi urgentment una nova zona d’esbarjo per a animals dins del parc per evitar “el col·lapse”.

La nova ordenança d’animals, en el punt de mira

Paral·lelament, els propietaris dels gossos també es mobilitzen per mostrar el seu rebuig a la nova Ordenança per a la Protecció, Tinença i Venda d’Aliments de l’Ajuntament. L’aplicació d’aquesta mesura suposa, per exemple, lligar els gossos a tot arreu tret de les àrees d’esbarjo i les zones compartides. Per fer-hi front, s’estan organitzant sota una gran entitat anomenada “Espai Gos” i properament duran a terme més accions de protesta.