placa catalunya sequera barcelona

Els efectes de la sequera a Catalunya no només es noten als embassaments, als camps i als terrenys agrícoles. També són ben visibles a Barcelona. Fins i tot, en espais cèntrics i emblemàtics de la ciutat com la plaça de Catalunya, que ofereix un aspecte desolador amb totes les fonts tancades i amb una part dels parterres sense gespa. Una imatge que, lluny de millorar, encara pot presentar un aspecte més àrid a partir d’ara amb l’entrada a la fase d’emergència, quan s’incrementin les restriccions de reg dels espais verds.

La gespa no es va replantar per unes obres

Ja fa molt temps que les fonts ornamentals de tota la ciutat estan buides, també les de la plaça de Catalunya. A tot això s’hi afegeix que, arran d’unes obres a la plaça, es va treure la gespa del costat de les fonts ornamentals i un cop acabats els treballs ja no es va replantar per la situació de sequera existent.

El fet és que des del març de l’any passat, que amb l’entrada a la fase d’excepcionalitat va quedar prohibit regar les zones verdes amb aigua potable. Aquesta restricció va anar a més el novembre passat, quan es va entrar a la fase de preemergència i es va prohibir regar la gespa “en tots els casos”. Finalment, ara en emergència, només es podrà fer un reg de supervivència de l’arbrat i sempre que únicament s’utilitzi aigua freàtica. Per tant, aquesta part de la plaça que no té gespa continuarà com fins ara.

En canvi, en alguns punts de la plaça, que no van quedar afectats per les obres, encara es conserva el verd.

Els coloms, els supervivents de la plaça

Un dels elements que sembla que es manté inalterable de la plaça de Catalunya són els coloms. Ara, de fet, sense part la gespa dels parterres, són fins i tot més visibles que abans, quan tot era verd.

També es mantenen els turistes que, tot i la desolació d’una part del’espai, es continuen fotografiant per guardar un record del seu pas per Barcelona.