creuers

(ACN/Redacció) Els creuers que pertanyen a l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) no carregaran aigua al port de Barcelona mentre duri la fase d’emergència per la sequera a Catalunya. Segons han explicat la patronal i el Port en un comunicat conjunt, en els darrers anys les companyies navilieres han fet inversions importants per reduir el consum d’aigua, potenciar-ne la reutilització i també la producció a través d’evaporadors i plantes d’osmosi inversa.

La patronal afirma que els vaixells poden produir més del 90 % de l’aigua dolça que necessiten. El 98 % dels vaixells que fan escala a la capital catalana estan adherits a la patronal. Els vaixells podran proveir-se d’aigua només en cas d’emergència.

El consum d’aigua en els creuers

En el comunicat expliquen que l’any 2022 els creuers es van proveir d’aigua en menys del 30 % de les escales davant el 50 % del 2017. Afegeixen que el consum d’aigua en aquest sector representa el 0,09 % de tota la ciutat. Segons la CLIA i el Port de Barcelona, aquest acord es revocarà un cop se superi la fase d’emergència per sequera i la situació torni a normalitzar-se.

“La indústria pren aquest pas important en solidaritat amb la ciutat de Barcelona en un moment complicat per a Catalunya”, conclou el comunicat conjunt.