Un altre incendi a Barcelona ha cremat aquest divendres al matí a la zona de Collserola, a l’altura del carrer del Síndic de Rahola, a Horta. El foc ha afectat una zona de matolls no boscosa a prop del Velòdrom. Hi han treballat 10 dotacions de bombers i un helicòpter El foc, que s’ha declarat als volts del migdia, ha cremat uns 7.500 metres quadrats i ha quedat extingit cap a les 17h.

Segons ha explicat el cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Eduard Caimel, el foc ha estat perimetrat i controlat ràpidament, prioritzant el flanc esquerra, que estava a la vora de cases habitades. No hi ha ferits ni tampoc no ha calgut desallotjar els veïns. Els Mossos d’Esquadra investigaran ara les causes i l’origen del foc.

Diversos usuaris de Twitter s’han fet ressò de l’incendi a través de les xarxes socials i critiquen la poca vigilància que hi ha a la muntanya.

L’últim incendi, fa només dos dies

L’últim incendi forestal a la ciutat va ser el 14 de juliol a la carretera de Sarrià a Vallvidrera. Es va declarar amb les primeres llums del dia i els Bombers de Barcelona el van extingir després que cremés mitja hectàrea.

Pocs dies abans, el 9 de juliol i també a la zona de Vallvidrera, es va produir un foc que es va apagar ràpidament. L’anterior va ser a finals de juny al barri de Montbau. I pocs dies abans, per Sant Joan, es van produir tres focs més: dos el 23 de juny i un, el 24. Aquest últim, al barri de les Roquetes, a tocar de la zona on també es van declarar diversos focs a la primavera. L’incendi més gran de la temporada a Barcelona va ser el 8 de juny (amb 12 hectàrees calcinades). 

A principis de juliol un home va ingressar a la presó acusat de provocar diversos d’aquests focs