El titular del jutjat d’instrucció 27 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a un home de 23 anys detingut per un delicte d‘incendi a Collserola. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i consta en la interlocutòria judicial, l’home va ser sorprès ‘in fraganti’ el 26 de juny “al Parc Natural de Collserola, al costat de quatre fogueres que havia provocat ell mateix i que van ser extingides pels bombers”. A la butxaca se li van trobar tres encenedors. El presumpte autor és una persona sense sostre que els Mossos d’Esquadra relacionen amb altres tres incendis a Collserola: el 8 i 18 de gener i el 23 de maig.

El jutge de guàrdia ha acordat l’ingrés a presó preventiva per al suposat piròman, tal com ha sol·licitat la fiscalia, davant el risc que reincideixi en la seva conducta i davant la possibilitat que intenti fugir, ja que no té domicili ni arrelament. També ha tingut en compte l’època de l’any en què ens trobem, l’estiu, amb “un risc d’incendi molt alt.”

Focs a la sortida del sol

L’autor dels fets va començar a encendre els focs al voltant de dos quarts de set del matí, una hora en què segons el magistrat “no hi havia cap vestigi que pretengués cuinar o escalfar algun líquid”. Per això considera que no estava preparant cap aliment i que “no tenia cap utilitat encendre foc per a usos domèstics”. El cas és ara en mans del Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona.

Incendis forestals a Barcelona

L’últim incendi forestal que els Bombers de Barcelona van extingir a Collserola va ser a finals de juny al barri de Montbau, on es van cremar 400 metres quadrats de superfície. Això va ser poc després d’un Sant Joan en què es van produir tres focs més: dos el 23 de juny i un, el 24. Aquest últim, al barri de les Roquetes, va requerir l’actuació d’almenys quatre dotacions dels Bombers a tocar de la zona on també es van declarar diversos focs a la primavera. L’incendi més gran de la temporada a Barcelona va ser el 8 de juny (amb 12 hectàrees calcinades).