incendi collserola
l'incendi de Collserola. fotografia: @LeiadelPutxet

Just amb l’arribada de les primeres llums del dia, aquest dimecres, a les 6 del matí, s’ha decretat un incendi forestal a la falda de Collserola, en el vessant sud. El foc ha cremat mitja hectàrea i ja està extingit. En els treballs hi han treballat fins a vuit dotacions dels Bombers de Barcelona.

Les flames han començat al vessant sud de Collserola, concretament a tocar de la carretera de les Aigües, entre l’Observatori Fabra i la part alta de Sant Gervasi. Es tracta d’una zona boscosa situada al voltant de la serra de Vilana.

Afectacions de trànsit

Com a conseqüència del foc i les tasques d’extinció, la Guàrdia Urbana ha tallat parcialment el trànsit a la carretera de Sarrià a Vallvidrera, concretament amb Pla dels Maduixers, Bellesguard i Palafolls. El trànsit s’ha normalitzat poc després de les 9 hores del matí.

Flames ben visibles des de Barcelona

Moltes persones han pogut captar la virulència de les flames des de la part alta de Barcelona. La columna de fum era ben visible des de la ronda de Dalt, a l’altura de Sant Gervasi.

Pudor de cremat a Barcelona i el Baix Llobregat

Aquest incendi ha arribat mentre continua actiu el foc declarat aquest dimarts entre Martorell i Castellví de Rosanes, que ha cremat prop de 200 hectàrees.

Durant les primeres hores del dia moltes persones han sentit pudor de cremat. El vent de mestral és el causant que el fum (i la pudor) dels incendis arribi especialment a Barcelona i el Baix Llobregat.

Vent previst pel model Arome a les 14 h d’aquest dimecres, 14 de juliol. Font: windy.com

La situació ha de canviar a partir del migdia, amb l’entrada de marinada potent de sud i sud-est amb cops que podrien superar els 40-45 km/h.

Setè incendi a Collserola en dos mesos i mig

L’últim incendi forestal declarat a la ciutat va ser a Vallvidrera el 9 de juliol i els Bombers de Barcelona el van poder extingir en poca estona. L’anterior va ser a finals de juny al barri de Montbau. I pocs dies abans, per Sant Joan, es van produir tres focs més: dos el 23 de juny i un, el 24. Aquest últim, al barri de les Roquetes, a tocar de la zona on també es van declarar diversos focs a la primavera. L’incendi més gran de la temporada a Barcelona va ser el 8 de juny (amb 12 hectàrees calcinades). 

Es dona la circumstància que, a principis de juliol, un home va ingressar a presó acusat de provocar diversos d’aquests focs