L’endemà de lincendi a Barcelona més important d’aquest any, l’aspecte de la zona forestal cremada és devastador. 12 hectàrees del Parc Natural de Collserola engolides per les flames, o el que seria el mateix, la superfície equivalent a 12 camps de futbol. Un paisatge completament negre i desolador en què gairebé ha desaparegut la vegetació.

Les imatges aèries dels agents rurals

Els agents rurals també han difòs unes imatges aèries espectaculars de la zona on es veu clarament l’abast de l’incendi.

Continuen les tasques d’extinció

Pel que fa als treballs d’extinció, aquest dimecres els bombers de Barcelona continuen pentinant el perímetre de l’incendi per detectar si hi ha algun punt calent i un helicòpter sobrevola el parc per col·laborar en les tasques d’extinció.

El foc està en fase de control i estabilitzat des d’aquest dimarts a la nit, però encara no s’ha donat per extingit, però tot apunta que serà en les properes hores.

Els mossos apunten que es tracta d’un foc provocat

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i apunten que la principal hipotèsi és que hagi estat provocat. De la seva banda, els agents rurals han identificat el punt on es van originar les flames, un barranc amb força deixalles, i també apunten a una causa humana.

De fet, alguns testimonis directes han assegurat que l’incendi de Collserola ha estat provocat i parlen d’un home sospitós.