Un incendi, ja extingit, ha cremat dues hectàrees aquest dimecres al vespre a Collserola. Diversos usuaris han alertat del foc a les xarxes socials, en què han compartit imatges en què es veuen tant la columna de foc com les flames que cremen part de la vegetació de la zona. El fum s’ha alçat diversos metres amunt i ha estat visible des de diversos punts de Barcelona, tal com mostra un vídeo de l’usuari @Jorgihoo. És el segon incendi que s’origina a Collserola en només 72 hores.

El foc s’ha produït a la carretera Alta de les Roquetes, a Nou Barris, tal com han confirmat fonts municipals. 10 dotacions dels Bombers de Barcelona s’hi han desplaçat per extingir les flames: sis autobombes, dos vehicles d’intervenció, un vehicle de comandament i una ambulància. A més, els Bombers de la Generalitat hi han aportat un helicòpter per apagar el foc.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra també han intervingut en aquest punt de Collserola.

Més terreny afectat que en tot el 2020

El darrer foc forestal a la ciutat (i també al Parc Natural de Collserola) es va declarar el 23 de maig, al districte d’Horta-Guinardó. En aquella ocasió l’extensió afectada va ser només d’uns 300 m². Unes setmanes abans, el 9 de maig, es van cremar 3.000 m² també a Collserola, molt a prop dels habitatges del barri de Canyelles. I poc abans, el 26 d’abril, es van cremar tres hectàrees a la zona de Sant Pere Màrtir, en uns matolls dins d’una parcel·la privada de massa forestal.

Amb aquests incendis, ja s’ha superat la superfície cremada a Collserola de tot el 2020, quan s’hi van produir 26 focs i la majoria es van poder apagar en fase inicial, abans que les flames s’haguessin estès.