Helicopter incendi Castellví

(ACN). El 75% de l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell està estabilitzat, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Un total de 67 dotacions dels Bombers han treballat durant la matinada en aquets foc, que crema des de dimarts a la tarda. El foc continua actiu però la intensitat de les flames ha baixat considerablement coincidint amb l’increment progressiu de la humitat relativa, que ha fregat el 60%. Tot i això, i especialment al flanc dret, hi ha hagut algunes represes degut al vent que ha començat a bufar a la zona. A primera hora del matí s’han enlairat set mitjans aeris. L’objectiu és intensificar la feina abans que comenci a bufar la marinada, prevista cap al migdia.

Estabilitzat el 75 % del perímetre

El Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han treballat amb eines mecàniques, manuals i amb foc tècnic en diferents punts de flames, per ancorar-ne el perímetre, així com a les zones més pròximes a l’AP-7 i en un barranc proper a la urbanització Taió.

El foc va començar a prop de la urbanització de Can Sunyer aquest dimarts passades les 16 h i va anar oscil·lant en diferents direccions, que és el que està complicant les tasques dels Bombers. La columna de fum era visible des de Barcelona. De fet, el fum va provocar un gran pirocúmul damunt del foc, i van tenyir el cel d’un color rogenc que va generar molts comentaris a les xarxes socials.

Pudor de cremat a Barcelona i el Baix Llobregat

Durant les primeres hores d’aquest dimecres moltes persones han sentit pudor de cremat, provinent de l’incendi. El vent de mestral és el causant que el fum (i la pudor) dels incendis, arribi especialment a Barcelona i el Baix Llobregat. També durant tot el matí els hidroavions sobrevolen la ciutat en direcció a l’incendi on descarreguen l’aigua.