(ACN) Tècnics del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) han alliberat aquest dimecres 12 tortugues careta (o babaua) a la platja del Baixador de Castelldefels (Baix Llobregat), on van néixer el 2018. Durant aquest temps han estat criades en captivitat a les instal·lacions del CRAM al Prat de Llobregat fins que han arribat a tenir prou pes per ser alliberades.

Els animals, de més de dos quilos de pes, han estat portats a la platja en caixes i alliberats de tres en tres enmig d’una gran expectació. Un dels espectadors ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha destacat que la preservació i protecció de la biodiversitat és una “obligació” que tenim com a societat.

Amb aquestes, ja són més d’una vintena les tortugues alliberades aquesta setmana després de les 10 que es van deixar anar aquest dimarts a la platja de Premià de Mar, on van néixer fa dos anys.

Tortugues careta o babaues a Barcelona

A Barcelona també han arribat les tortugues babaues. Aquest juliol, hi va haver la primera posta d’ous a una platja de la ciutat –la Mar Bella–. La tortuga va pondre 77 ous, que un equip de voluntaris està custodiant perquè no prenguin mal abans que es descloguin, un fet previst per a la primera quinzena de setembre.