Segons els mapes del temps, tenim al davant el primer cap de setmana amb ambient completament estival, coincidint amb l’entrada al mes de juny. La temperatura es podrà enfilar fins als 28 ºC durant les hores diürnes i fins als 20 ºC durant les nocturnes. La calor és força esperada per alguns ciutadans i sobretot pel sector turístic, i més si tenim present que els últims caps de setmana, poc o molt, ha plogut, sobretot els divendres.

Temperatura de l’aigua del mar

Aquest divendres hem mesurat la temperatura de l’aigua del mar a la platja del Bogatell i a la de la Nova Mar Bella. La sonda, a un metre de fondària, marcava 18 ºC, i això suposa un ascens important respecte la mesura del meteoròleg Diego Lázaro de la setmana passada. Fa set dies, a la platja de la Barceloneta, la temperatura era de 17 ºC.

Segons la sèrie climàtica de Lázaro, fins a meitats de maig la temperatura marítima ha estat inferior a la mitjana climàtica d’aquesta època de l’any, però segons la mesura que hem fet aquest matí, a poc a poc, l’anomalia tèrmica negativa va disminuint.

Estabilitat atmosfèrica

L’estabilitat atmosfèrica dificulta la dispersió dels contaminats atmosfèrics. Aquest matí, per exemple, des de la platja del Bogatell es veia força acumulació de partícules a l’horitzó, sobretot darrere de l’Hotel Vela. L’entrada al cap de setmana facilitarà la disminució de partícules emeses per la intensitat de trànsit i de l’activitat industrial, però caldrà estar atents a la qualitat de l’aire durant la setmana que ve.