Unes imatges, cedides per l’Helena Ribas ens mostren un banc de meduses, força nombrós, entre la platja de la Barceloneta i la del Somorrostro. Es tracta de les pelàgies, que acostumen a visitar-nos aquesta època de l’any per a reproduïr-se

Aquestes meduses i les barquetes de Sant Pere ja arriben a molts punts del litoral, especialment de la Costa Brava, malgrat que són més típiques a partir de maig i sobretot fins al dia de Sant Pere. Es recomana evitar tocar-les i fregar-se els ulls o ferides. També es coneixen com velella o velers.

Temperatura de l’aigua del mar a la Barceloneta

La temperatura de l’aigua del mar, a un metre de fondària a la platja de la Barceloneta, és inferior a la normal per l’època. Durant tot l’hivern hem tingut valors superiors als normals, segons les mesures setmanals del meteoròleg Diego Lázaro. De fet, no es registraven temperatures marines més fredes del que pertocaria per a l’època des del novembre passat. Aquest refredament és fruit de la pluja que ha caigut aquestes darreres setmanes, i sobretot, del temporal de vent i mar que ens va afectar durant la Setmana Santa, que ha fet aflorar aigua més freda del fons marí.