Foto: Pere Lluís Donoso

El clima mediterrani es caracteritza per la variabilitat entre períodes secs i humits (com aquest any respecte de l’any passat) o entre càlids i freds. Destaca, per exemple, que els primers 20 dies de maig van ser els més freds dels mesos de maig dels darrers nou anys.

Aquests contrastos tèrmics es poden donar també entre un dia i l’altre. Dijous, 23 de maig, per exemple, va ser el dia més càlid d’aquest 2019, amb una temperatura màxima de fins a 25 ºC al Raval o 24 ºC en molts altres barris de la ciutat.

Divendres, 24 de maig, ens arriba una pertorbació que facilitarà la formació de pluja i que, malgrat no ser gaire intensa, farà baixar els termòmetres de forma clara. Abans de les 9 h ja s’han registrat els valors màxims del dia, de 17-18 ºC. 

Divendres, baixada tèrmica de fins a 8 ºC

Aquest divendres ha començat amb un ambient molt suau, perquè els núvols han estat abundants durant la nit i primeres hores del dia i això ha facilitat que l’aire càlid de dijous no es disperses. A mesura que avanci el dia s’aproparà una massa d’aire més freda que propiciarà la formació de la pluja. És així com dijous, la temperatura va augmentar a mesura avançava el dia i aquest divendres serà al revés, farà més fred a primera hora de la tarda que no pas a primera hora del matí.

Eleccions municipals sense pluja

Dissabte encara es mantindrà la possibilitat d’alguns ruixats intermitents, però diumenge, jornada d’eleccions municipals i europees, predominarà el sol i la temperatura s’enfilarà fins als 22 ºC.