Font: @BcnSkyline

Els primers 20 dies de maig han destacat per la variabilitat meteorològica, amb dies poc càlids i alguns de plujosos. Dels cinc dies de maig que de moment ha plogut, tres han estat en divendres i, segons els mapes del temps, aquest divendres també plourà.

Divendres, pluja

El primer divendres de mes, el dia 3, va ser el dia més fred en un més de maig des del 2010. A més, es van acumular entre 20 i 30 l/m2, en funció dels barris.

El segon divendres de maig, el dia 10, va ploure molt poc i es van registrar quantitats inferiors al litre per metre quadrat a tots els barris. La quantitat més significativa va ser de 0,8 l/m2 al barri de la Marina i al de Vallcarca.

El tercer divendres, dia 17, es van acumular entre nou i 25 l/m2 i, tot sembla indicar que el proper divendres, dia 24, també plourà.

Aquest divendres arribarà un sistema frontal que trencarà la tendència anticiclònica que s’instal·larà a casa nostra des de dilluns fins dijous. Aquest front no només facilitarà l’arribada d’alguns ruixats, sinó també la baixada de la temperatura. Si aquest dimarts els valors més elevats seran de 22 ºC, divendres s’espera que no superin els 19 ºC.

A banda dels ruixats de divendres, també se’n preveuen dissabte a la tarda.