Estació meteorològica del Tibidabo. Foto: Comando Tibidabo

El Tibidabo estrena estació meteorològica, gràcies a la feina altruista d’aficionats i experts en meteorologia barcelonina, el Comando Tibidabo. La ciutat disposa d’una gran xarxa d’estacions meteorològiques automàtiques repartides per molts barris, que permeten consultar-ne les dades, de forma interactiva, en qualsevol moment.

L’estrena de l’estació del Tibidabo, a poc més de 500 metres sobre el nivell del mar, permetrà fer un seguiment més acurat del temps als barris de muntanya i facilitar els pronòstics de les entrades d’aire fred que afecten la ciutat i, en especial, de les nevades.

L’estació meteorològica amb més altura

L’estació meteorològica del parc del Tibidabo està instal·lada al sostre de l’edifici que hi ha just davant del temple. És una Davis Vantage Vue, un dels aparells més moderns del mercat, que permet actualitzar i emmagatzemar les dades de temperatura, pressió, humitat, vent i pluja.

Aquestes dades es podran consultar a la xarxa d’estacions de Meteoclimàtic, molt probablement, a partir de la setmana que ve i no es descarta ampliar la difusió d’aquestes mesures a altres portals climàtics.