La xarxa de punts de recàrrega elèctrica de la ciutat, Endolla Barcelona, continua a l’alça i bat rècords. El primer semestre d’aquest 2022 ha crescut gairebé el 48 %, respecte del mateix període de l’any passat. En concret, entre gener i juny d’aquest any, ha registrat 48.800 recàrregues de vehicles elèctrics. Això es tradueix en 8.100 recàrregues mensuals de mitjana, una xifra mai assolida fins ara.

Més punts de recàrrega i més usuaris

L’increment s’ha notat, principalment, en el nombre i la durada de les càrregues de cotxes elèctrics que es produeixen als punts que hi ha al carrer, que han augmentat un 50 %. L’ús dels punts Endolla Barcelona situats a la Xarxa d’Aparcaments B:SM han registrat un creixement del 42 %. Aquest servei també ha incrementat el nombre d’usuaris. Ara en fan ús més de 12.900, més del doble que l’any passat.

Durant el primer semestre d’aquest any s’han instal·lats cinc nous punts de recàrrega i està previst que abans que acabi l’any se n’incorporin una cinquantena més. El primer tinent d’alcalde i president de B:SM, Jaume Collboni, assegura que aquest servei posa de manifest que “el vehicle elèctric agafa força a Barcelona“.

Barcelona, líder en electromobilitat

Endolla Barcelona és la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’estat espanyol. Actualment, disposa de més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tots els barris. Aquestes xifres converteixen Barcelona en la segona ciutat europea amb major nombre de punts de recàrrega per km2, per darrere d’Estocolm.