temps 15 agost festiu Catalunya

Un cop superat el pic de calor d’aquest cap de setmana, la previsió del temps per al dia 15 d’agost, festiu a Catalunya, ve marcada per un canvi de temps que obrirà les portes a una normalització de la temperatura. A més, hi haurà variabilitat, amb la possibilitat que hi pugui haver alguns xàfecs o tempestes.

Has de viatjar o desplaçar-te per Catalunya el 15 d’agost i no saps quin temps farà aleshores? A continuació et detallem la previsió del temps per aquest dia.

Activat el pla Inuncat per pluges intenses aquesta tarda: on plourà a Catalunya?

On plourà?

El matí serà assolellat, però no a tot arreu. Hi haurà alguns núvols baixos a Ponent i a l’Ebre i nuvolades cap al sector del Prepirineu que podrien deixar algun ruixat de curta durada. A partir del migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya de l’interior i el cel acabarà quedant a estones mig ennuvolat a bona part del territori.

Hi haurà alguns ruixats aïllats al llarg de la tarda al voltant de la serralada prelitoral, especialment entorn el Montseny. Ara bé, als Pirineus, al Prepirineu i a la Serralada Transversal és on els xàfecs i les tempestes podran ser més freqüents i importants, sobretot al voltant del Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya.

El 15 d’agost, festiu: Què se celebra i on és festa?

Normalització de la temperatura

L’entrada del vent de component nord, que fins a mig matí bufarà amb ratxes fortes a l’Alt Empordà, farà arribar una massa d’aire no tan càlida com la que ens està afectant aquests darrers dies. Cal tenir clar que de calor en farà. Una calor normal per l’època, res a veure amb els registres extrems de divendres.

La matinada serà fresca als Pirineus i agradable a l’interior. Al litoral i al prelitoral encara hi haurà valors de temperatura mínima de 19 a 24 ºC. Per tant, a Barcelona de bon matí encara no es notarà gaire el descens de la temperatura. Al centre del dia, la temperatura màxima quedarà més frenada. Als Pirineus i a la costa sovintejaran els registres de 28 a 31 ºC, mentre que a l’interior predominaran els 30-35 ºC.