La companyia promotora dels pisos rusc, Haibu Grup, ha anunciat a betevé que finalment sí que presentaran una querella contra l’Ajuntament de Barcelona per “atemptar” contra l’honor de l’empresa. Els promotors ho faran aquest mateix mes de setembre, després de les vacances d’estiu. Haibu Grup assegura que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni “ha atacat diverses vegades una empresa privada sense cap sentència prèvia contra la seva activitat”.

Haibu ha emès un comunicat responent als requeriments de l’Ajuntament de Barcelona que demanava les ubicacions dels locals que té l’empresa al districte de Sant Martí. La companyia afirma que al local situat al carrer de la Manigua, al barri del Congrés, hi ha “només un pis rusc d’exposició” perquè els usuaris puguin fer-se una idea de quin tipus d’espai ofereixen. Segons diuen els promotors, el conegut com a rusc Manigua o Colmena Service no està destinada a l’allotjament de persones i només ofereix serveis d’oficina.

Haibu manté el pols amb l’Ajuntament: així serà el rusc de cotxes per dormir a Sant Martí | FOTOS

Rusc de cotxes per dormir al carrer del Freser

En el comunicat, Haibu concreta que el rusc del carrer del Freser número 114, al districte de Sant Martí, es farà un cotreball i s’aprofitarà l’espai d’un concessionari per ubicar-hi un rusc de cotxes. Explica que en aquest espai tampoc no hi ha cap incompliment de la llei. Cita l’article 130.1 de la Llei 18/2007 i el posa d’exemple: “La llei aposta per la creació d’un parc específic d’habitatges assequibles que permetin atendre les necessitats de la població que necessita un allotjament. Aquest parc ha de ser suficient per permetre la mobilitat i la necessitat canviant de les persones“. En aquest sentit, la companyia especifica que la durada màxima d’estada en aquestes instal·lacions és de dos anys.

L’Ajuntament de Barcelona sempre ha anunciat fermesa contra aquest tipus de negoci que promou “infrahabitatges” —microespais i cotxes on els usuaris poden dormir, en aquest cas, per 160 € al mes—.

Guerra oberta entre l’Ajuntament i els promotors dels pisos rusc a Barcelona

Haibu diu que l’Ajuntament no es vol reunir amb ells

L’empresa retreu al consistori que fa quatre anys que demana una reunió oficial amb el govern municipal i “mai no han mostrat interès per parlar amb ells“. Haibu es queixa que l’Ajuntament “només coneix el projecte a través dels mitjans de comunicació”. En el comunicat, insisteixen que la llei parla “d’orientar la construcció d’habitatges en benefici dels sectors més necessitats“.

Fa unes setmanes, Haibu va amenaçar el consistori amb una possible demanda mentre que el tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, va respondre de forma contundent: “Les amenaces topen contra una paret”.