pis rusc

Els pisos rusc continuen portant cua. El portaveu del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, s’hi ha referit a través d’una piulada a Twitter. Ha assegurat que no és el mateix fer un espai de cotreball que un pis o cotxe rusc com a habitatge. En aquest cas, ha escrit, caldria una cèdula d’habitabilitat que l’empresa “no podria tenir”, segons la normativa catalana.

En el tuit, Coronas ha demanat a l’empresa que expliqui el seu projecte. Precisament, el gerent de Haibu, Marc Olivé, assegura que fa quatre anys que intenten reunir-se amb el govern d’Ada Colau per parlar sobre el seu pla empresarial sense obtenir cap resposta. Acusa el consistori de no voler-se trobar amb ells i posar-los pals a les rodes per impedir el seu negoci.

Guerra oberta entre l’Ajuntament i Haibu

L’equip de govern i l’empresa Haibu, impulsora dels pisos rusc i dels cotxes rusc, mantenen una guerra oberta. L’empresa defensa que no contravenen cap llei i ha anunciat que l’1 de setembre presentaran una querella contra l’Ajuntament de Barcelona per “atemptar” contra al seu honor.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ja va respondre que les amenaces de Haibu toparia “contra una paret”. L’Ajuntament sempre ha mantingut que els pisos rusc mai no tindran l’autorització del consistori.