rusc cotxes sant andreu haibu

Per primera vegada es coneix com serà la ubicació on s’instal·larà el rusc de cotxes per dormir que Haibu vol posar en marxa a Sant Martí. betevé ha tingut accés a les imatges de l’espai, a tocar de Sant Andreu, on la companyia oferirà als usuaris poder dormir dins dels vehicles. El projecte se situarà al número 114 del carrer del Freser, en l’espai que ocupa actualment un concessionari de cotxes. Segons l’empresa, s’utilitzarà la llicència actual del concessionari per fer-hi aquesta activitat.

Així, la companyia Haibu manté el pols a l’Ajuntament de Barcelona, contra qui presentarà una querella per “atemptar” contra al seu honor. A banda de l’oposició el consistori, entitats prohabitatge també esclaten contra aquest projecte: “Això no és vida”.

Les entitats prohabitatge esclaten contra els cotxes rusc per dormir a Barcelona: “Això no és vida”
cotxe rusc projecte haibu

Cotxes per dormir i espai de cotreball

Marc Olivé, gerent de la companyia, ha explicat en declaracions a betevé que les instal·lacions també tindran una planta amb un espai de cotreball i al mateix districte, al carrer de la Manigua, hi ha el Colmena Service, un espai amb taules per cotreball, menjador, lavabos i dutxes per als usuaris de la companyia.

Amb aquest projecte i la publicació de les fotos, l’empresa manté el pols amb el govern municipal, que va demanar a la companyia requeriments sobre els projectes que té al districte de Sant Andreu.

Obre el primer local per a usuaris de pisos rusc a Barcelona, amb un minihabitacle de mostra
cotxes rusc haibu

Els microhabitatges són un “alternativa temporal”

L’empresa diu que el seu projecte està pensat per a persones que tenen pocs recursos i se’ls ofereix una alternativa temporal d’habitatge i forma de viure. Diu el gerent de Haibu que el servei que ofereixen està pensat per un ús temporal d’un màxim de dos anys.

Segons Olivé, durant aquest temps “els usuaris han de poder estalviar per després poder viure en un pis o habitació de lloguer”.