L’entitat veïnal Eixample Respira continua lluitant per rebaixar la contaminació a Barcelona. Estan preparant una mobilització per al 8 d’octubre i han fet 500 domassos per repartir entre el veïnat. L’objectiu és omplir els balcons del districte amb les teles, amb el lema “Stop contaminació. Menys cotxes i més salut”, per reclamar mesures eficients contra la pol·lució.

Els domassos es poden trobar a cinc botigues de l’Eixample (una a cada barri del districte), que estan sensibilitzades amb la problemàtica. “Pensem que des de la societat podem fer força i podem fer coses”, explica Lucía Casado, de la botiga l’Arbre de Vida, “ens sembla una iniciativa molt maca”. Des de Grans de la Terra, Giuseppe Borriello diu que “com molts saben, a Barcelona la qualitat de l’aire no és gaire bona” i per aquesta raó “vam decidir col·laborar amb Eixample Respira”. Els domassos es poden recollir en horari comercial i es recomana una donació de cinc euros.

Mobilització contra la contaminació

L’Eixample és el districte de Barcelona que supera de manera més clara els nivells de diòxid de nitrogen fixats per la Unió Europea. Per això, des d’Eixample Respira volen conscienciar de la necessitat de millorar la qualitat de l’aire.

A més del repartiment de domassos, Eixample Respira està organitzant una nova mobilització per al 8 d’octubre ―ja van fer una manifestació el juliol passat―. Manel Bonet, membre de la plataforma veïnal, diu que “la idea és concentrar-nos amb les pancartes, els domassos, els ‘flyers’ i les xapes i fer soroll”. Volen convocar el màxim de participants possible per reclamar “que els nivells de contaminació de Barcelona han de baixar al que diu l’Organització Mundial de la Salut”. La concentració es farà a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb Aragó.

Eixample Respira és una entitat veïnal que treballa per millorar la qualitat de l’aire al districte. Es va posar en marxa al març i es va presentar a finals de juny. Hi ha prop de 400 persones en els grups connectats via WhatsApp i tenen 1.400 seguidors a Twitter, i més de 500 a Facebook i a Instagram.