emergencia sequera dogc

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest divendres l’entrada en vigor de la fase d’emergència per sequera. Això vol dir que Barcelona i 201 municipis més del sistema Ter-Llobregat ja han d’aplicar les restriccions incloses en el decret. Entre aquestes mesures hi ha la reducció del consum d’aigua per habitant i dia a 200 litres, la restricció d’un 80 % als usos agrícoles, d’un 25 % en els usos industrials i d’un 25 % en els recreatius.

El govern de la Generalitat va decretar aquest dijous l’entrada en la fase d’emergència després d’una reunió urgent de la Comissió Interdepartamental de la Sequera.

No hi ha restriccions en l’ús domèstic

A Barcelona les restriccions no afecten el consum domèstic d’aigua perquè la despesa per habitant i dia a la ciutat (de 173 litres) és inferior al topall que marca la fase 1 de l’emergència (200 litres) En canvi, sí que es notarà en altres àmbits de la ciutat, especialment als espais verds. A partir d’aquest divendres queda prohibit el reg amb aigua potable i només es pot fer un reg de supervivència amb aigua freàtica.

En total, Barcelona aplicarà un reg de supervivència a 150 espais. També es prioritza regar l’arbrat de vies emblemàtiques i grans avingudes i de parcs emblemàtics i històrics per la seva funció de mitigació de la contaminació i del canvi climàtic. Pel que fa a la neteja de carrers, es manté ús exclusiu d’aigua freàtica no potable.

Menys dutxes als centres esportius municipals

També s’aplicaran restriccions als centres esportius municipals. Es reduiran un 25 % les dutxes disponibles a tots els vestidors i els equips federats només podran fer servir les dutxes després dels partits i no després dels entrenaments.