L’associació de comerciants Unió de Botiguers de la Travessera de Gràcia – Casc Antic continua reclamant la pacificació de la via. Asseguren que la situació és insostenible pel que fa al soroll i la contaminació i volen obtenir dades actualitzades. Per això, demanen instal·lar mesuradors de contaminació atmosfèrica i acústica a la via i tenir indicadors actuals.

10.000 vehicles diaris, segons un estudi del 2009

Les últimes dades -un estudi de 2009 fet per l’Ajuntament- indiquen que 10.000 vehicles passen diàriament per la travessera de Gràcia. Els comerciants del carrer creuen que aquesta dada pot haver augmentat, ja que “calculem que la densitat encara pot ser més gran, però hauríem de fer càlculs nous. Nosaltres pensem que un dels punts més caòtics de Barcelona és la travessera i d’aquest carrer no se n’ha parlat”, assenyala Jordi Cristòfol, de la Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic.

Reclamen la instal·lació de mesuradors

Fa una dècada que els botiguers de la travessera reclamen que es pacifiqui i ara demanen que s’instal·lin mesuradors de contaminació atmosfèrica i acústica. Estan convençuts que els indicadors superaran els límits de pol·lució i so que poden ser perjudicials per a la salut. Amb aquestes dades reals i actuals esperen que es prenguin mesures per revertir la situació.

Han enviat la petició per la col·locació de mesuradors al carrer a Medi Ambient i estan en espera de la resposta. També, han fet arribar cartes amb aquesta petició formal a l’Ajuntament de Barcelona. Els comerciants alerten que si no es posa la mirada a la travessera de Gràcia començaran mobilitzacions juntament amb el veïnat de la via. Asseguren que amb el carrer sense trànsit es podria dinamitzar la via, com es fa a les tardes dels dissabtes o per Nadal i fer un carrer més amable per als ciutadans.