Temporal Gloria platja Mar Bella

Ja han començat les obres per reparar els danys ocasionats pel temporal Gloria als espigons de les platges de la Mar Bella i del Bogatell.  L’actuació també servirà per frenar la regressió de la façana marítima i per protegir infraestructures com el passeig Marítim mitjançant la reparació i restitució d’esculleres i  blocs de formigó.

L’encarregat d’executar les obres és el Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Demarcació de Costes. Amb aquesta intervenció, el Govern espanyol dona resposta a l’informe que va presentar l’Ajuntament en el qual valorava els desperfectes generats pel temporal en 23,6 milions d’euros. En el document destacaven els danys als espigons i les infraestructures per protegir les platges de la ciutat.

Tres mesos d’obres i afectacions a la mobilitat

Els treballs tindran una durada de tres mesos i afectaran la mobilitat a la zona. Segons ha informat l’Ajuntament, està previst instal·lar vials per facilitar el pas de la maquinària pesada fins als espigons afectats. També hi haurà afectacions al trànsit als entorns de la Base Nàutica, on hi haurà un tècnic per regular l’accés de vehicles a la instal·lació. Per evitar les molèsties de soroll i pols, s’han abalisat els espigons i hi haurà un servei de vigilància ambiental.

Reparació d’altres desperfectes

Aquests dies, el consistori també està reparant altres desperfectes generats pel Gloria. Algunes actuacions van començar fa mesos i d’altres s’han reprès després de la crisi de la covid-19. És el cas de la reparació del mur de protecció del Port Fòrum o de la restitució de les canonades, el cablejat elèctric, la megafonia i el mobiliari de les platges.