Imatge d'un dia de calor intensa a Barcelona
El flaix de calor és un fenomen puntual a Barcelona

El mes de juliol comença amb termòmetres de plena canícula, malgrat el període més càlid de l’any acostuma a donar-se entre el 15 de juliol i el 15 d’agost. De moment, doncs, aquest 1 de juliol del 2020 se situa com la jornada més calorosa de l’any, amb valors màxims que han arribat fins als 31 ºC a Sant Andreu i la Zona Universitària.

temperatura
Temperatura mínima i màxima fins a les 12 h de l’1/7/20

Els dies 21 de maig i 26, 28, 29 i 30 de juny també va fer calor i es van arribar a registrar alguns registres de 30 ºC a la ciutat, però només en alguns barris concrets, en cap cas de forma tan generalitzada com la d’aquest dimecres.

La marinada frena l’ascens entorn al migdia

Un cop ha entrat la marinada a Barcelona, pocs minuts abans del migdia, la temperatura ha començat a baixar una mica, però s’incrementa la xafogor, fruit de l’augment d’humitat que aporta.

La nit més càlida va ser dimarts

La calor i la xafogor ja fa dies que ens acompanyen, concretament des del 26 de juny i amb més intensitat des del 28 de juny. De fet, la nit més càlida no ha estat la d’aquest dimecres, sinó la de dimarts, amb una temperatura mínima de 24 ºC en alguns barris del centre de la ciutat. Aquest dimecres han seguit sent força alts, però entorn a un grau inferiors als d’ahir.

Els mapes del temps no donen continuïtat a aquest pic de calor i entre dijous i divendres els termòmetres baixaran.