La calor i la xafogor s’han intensificat des del cap de setmana passat i, sobretot, aquest inici de setmana. De fet, aquest primer dia de juliol s’espera que sigui el dia més càlid des que ha començat l’estiu, amb un pic de calor que facilitarà que es freguin els 40 ºC a alguns punts de ponent, on hi ha activat un avís de situació meteorològica de perill del Servei Meteorològic de Catalunya.

A la costa central s’esperen termòmetres de fins a 32-33 ºC a les comarques interiors i de fins a 29-31 ºC a la costa. La nit de dimarts va ser la més càlida, fregant registres tòrrits en alguns punts del centre de Barcelona. La nit passada també ha estat tropical arreu.

Temperatura mínima 30/06/20
temperatura mínima
Temperatura mínima 01/07/20

Tempestes dijous a la tarda

Després de l’ambient tan anticiclònic, arribarà, dijous, una línia d’inestabilitat que facilitarà que hi hagi més moviment atmosfèric i la temperatura baixarà de manera clara fins divendres, quan els valors màxims no pujaran més amunt dels 27 ºC.

Dijous, a la tarda, es formaran algunes tempestes a les comarques de la meitat nord, i arribaran a alguns indrets del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, tot i que tampoc se’n descarten a la mateixa ciutat de Barcelona.

Ruixats divendres al matí

Divendres, de matinada i al matí

, la probabilitat de ruixats afectarà més indrets de la regió metropolitana, encara que amb menys intensitat que les tempestes de tarda que podran formar-se dijous.

A partir de mig matí de divendres i durant bona part del cap de setmana l’ambient tornarà a estabilitzar-se i la temperatura remuntarà.