Barcelona, Milà, Atenes i Berlín

són algunes de les ciutats que lideren la lluita contra el canvi climàtic i han aprofitat una trobada de municipis per reclamar més recursos i competències a la Unió Europea i als estats membres per aturar l’escalfament del planeta. La trobada del C40, la xarxa mundial de ciutats pel clima, els alcaldes han reivindicat el paper pioner dels municipis en aquest àmbit.

Els alcaldes han exposat algunes de les mesures què estan duent a terme, entre les quals la reducció del trànsit rodat i l’aposta pel transport públic. A Milà han creat una zona al centre en què s’ha de pagar per entrar i han aconseguit reduir la circulació de cotxes en un 40 % en cinc anys.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat del Pla clima i d’iniciatives com les superilles o l’operador municipal Barcelona Energia. També ha tingut un discurs reivindicatiu i ha reclamat al govern central que deixi de subvencionar el dièsel. L’alcaldessa de Barcelona també ha reclamat que els diferents partits presentin accions concretes en el marc del debat de les pròximes eleccions europees.

Prohibir els cotxes més contaminants

La ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, del Govern espanyol, també ha assistit a la trobada i ha parlat de la futura llei del canvi climàtic. Sobre el veto a la venda de cotxes de gasolina i dièsel a partir del 2040, diu que és “prudent” i s’alinea amb altres països europeus.