“Canviem el sistema, no el clima”. Sota aquest lema unitari, 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat a la Marxa pel Clima per mostrar la seva preocupació pel canvi climàtic i demanar “responsabilitats polítiques”. Activistes, entitats i ciutadans anònims denuncien la “incapacitat” dels estats de prendre les mesures necessàries i contundents contra aquesta crisi global. Per això, Amaranta Herrero, portaveu del Moviment per la Justícia Climàtica, ha apuntat que “davant la ineficàcia i la ineptitud dels estats a l’hora de posar-hi remei i fer eficaces les reduccions de gasos defecte hivernacle que es necessiten, nosaltres estem posant l’èmfasi en que les ciutats poden agafar també un rol important“.

Els organitzadors de la caminada han assegurat que el canvi climàtic és “el repte més important que viu la humanitat avui dia”. Ho han  exemplificat amb xifres: les ciutats ocupen menys del 2 % de la superfície del planeta Terra i són responsables del 60 % de les emissions de diòxid de carboni (CO2) i altres gasos d’efecte hivernacle de l’atmosfera.

Cinc blocs de la marxa

La caminada ha estat conformada per cinc blocs:

  1. Comunitats més afectades pel canvi climàtic.
  2. Representació de les generacions futures.
  3. Proposta d’alternatives i solucions.
  4. Assenyalament dels responsables de la crisi.
  5. Tothom“, perquè el canvi climàtic afecta tota la ciutadania de manera transversal.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”En el futur no hi haurà platges per a tothom” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2F/beteve.cat/medi-ambient/canvi-climatic-platges-jorge-guillen/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

La Marxa pel Clima, a les portes del C40

La mobilització ha començat a les 12 h a Arc de Triomf i ha finalitzat al voltant de les 14 h a les portes del Museu Marítim. L’acció s’ha celebrat a pocs dies perquè Barcelona aculli la reunió del Grup de Lideratge Climàtic, conegut com el C40. Es tracta d’una trobada internacional de ciutats que uneixen esforços per reduir l’emissió de carboni a l’atmosfera i adaptar-se al canvi climàtic. Barcelona en forma part.

Quines són les causes de l’escalfament global del planeta? Com afecta la salut? Què es pot fer per aturar aquest procés? ‘Xoc climàtic’ és un especial de betevé que aprofundeix en el canvi climàtic amb el focus posat en Barcelona i el seu present i futur.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’ONU alerta de danys irreversibles si no s’atura el canvi climàtic” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/medi-ambient/canvi-climatic-temperatura-onu-informe/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]