Cassilda, Ianos, Udine, Tulpar
són els diferents noms d’una mateixa pertorbació, en funció dels països que l’han batejat. Sigui com sigui, es tracta d’una pertorbació mediterrània que ha arribat a les illes gregues en forma de minihuracà, durant la matinada d’aquest divendres.
Golfo de Corinto #Grecia ante la llegada del ciclón #Ianos https://t.co/waW58ArZLz
— IngGeofisico (@ChaacTlaloc) September 17, 2020
Video sobre la costa de #Grecia previa a la llegada del huracán del Mediterráneo #Medicane #Ianos pic.twitter.com/CGo6AIr4pt
— IngGeofisico (@ChaacTlaloc) September 17, 2020
Es preveuen ratxes màximes de vent de fins a 140 km/h i pluja i tempestes abundants, que podran deixar quantitats molt altes, de fins a 400 mm en alguns indrets, així com fort temporal marítim a la mar Jònica.
Una de les raons que propicia la formació d’aquesta pertorbació, amb pressions atmosfèriques molt baixes, és la temperatura de l’aigua del mar a aquesta zona, que es troba entre els 27 i els 28 ºC. La temperatura a la costa barcelonina és de 24 ºC.
La setmana passada es va parlar de la possibilitat que es formés un minihuracà entre les illes Balears i la costa catalana. La DANA que ens va afectar llavors no va desenvolupar-se a les capes més baixes de l’atmosfera i no es va formar cap minihuracà a prop de Barcelona. Veurem com evoluciona el cicló quasitropical, així com els efectes que tindrà.