Refugiats a Lesbos
El consistori barceloní ha posat a disposició de l’Estat un equipament municipal de la ciutat amb capacitat per una cinquantena de persones de l’illa grega de Lesbos. L’Ajuntament respon a l’alarma social després que un incendi al camp de Mória hagi deixat 1.200 persones sense llar.
Per les característiques de l’equipament, l’acollida va dirigida especialment a famílies amb menors i consistirà en una primera atenció per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i atenció mèdica i psicològica. Es faria una avaluació i diagnosi de cada situació per dirigir i orientar millor els recursos i atencions a desenvolupar.
La Generalitat també s’ha compromès aquest dissabte a acollir un mínim de 120 refugiats. A través dels departaments d’Acció Exterior i Treball Afers Socials i Famílies, el Govern reclama a la UE una resposta “urgent, solidària, humanitària, conjunta i compartida” per a les persones refugiades. “Catalunya vol ser part activa d’aquesta resposta humanitària”, ha assenyalat el conseller d’Acció, Bernat Solé. En paral·lel, l’executiu de Torra exigeix al Govern espanyol que “compleixi les sentències” de diferents tribunals que donen a la Generalitat les competències d’acollida, amb els recursos i efectius necessaris.