Platges de Barcelona

El bany a les platges de Barcelona torna a ser segur. Aquest diumenge al matí l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet de nou les analítiques de l’aigua per comprovar el nivell de bacteris. Els resultats, juntament amb la prova de salinitat que fa l’Ajuntament, han permès tornar a hissar la bandera verda.

Segons fonts municipals, els resultats complets que ha realitzat l’ACA no els tindran fins dilluns o dimarts. Tot i això, la prova de salinitat confirma que ja no queden restes d’aigua dolça i per tant el bany és segur.

Bandera verda a les platges

Causes de la prohibició de bany de dijous

Des de dijous la bandera vermella onejava a totes les platges de Barcelona. El principal motiu de la mala qualitat de l’aigua del mar ha estat l’alteració dels nivells de bacteris com a resultat de la pluja que hi va haver dimecres al vespre, que va deixar més de 30 litres per metre quadrat a molts barris de la ciutat.

Aquest dissabte al matí, la bandera ja va passar de vermella a groga a tot el litoral barceloní, perquè segons l’Agència Catalana de l’Aigua, quan ja han passat 72 hores després d’un episodi de pluges, l’aigua ja s’ha dissolt suficientment i torna a ser apta per banyar-s’hi. Tot i això, no podien canviar a bandera verda fins que s’acabessin les anàlisis corresponents.