Una imatge del Bioblitz de l'any 2018. Fotografia: AMB

Aquest diumenge se celebrarà la segona edició del BioBlitz metropolità. Es tracta d’un projecte obert a tothom per tal de gaudir i conèixer la gran biodiversitat que disposem a l’àrea metropolitana.

El BioBlitz metropolità intenta fer un inventari de les espècies trobades. Totes les dades obtingudes aniran a parar a les plataformes Ornitho i Ocells dels Jardins de l’Insitut Català d’Ornitologia (ICO).

Una imatge del Bioblitz de l’any passat. Fotografia: AMB

Activitats per a tothom

Tot un seguit d’activitats lúdiques i educatives conformen un diumenge per gaudir i aprendre. Identificacions d’ocells al Baix Llobregat, inventaris de papallones, anellaments, observacions d’invertebrats. Tot un seguit d’activitats per gaudir en família o amb amics i que pots consultar al web de l’AMB.

Recordeu que podeu consultar en tot moment la fauna de casa nostra a través del visor de fauna de l’AMB.

La primera edició del BioBlitz metropolità, que va tenir lloc el 20 de maig del 2018, hi van participar més de 1.200 persones. En total, es van fer més de 1.000 observacions: 839 de fauna i 165 de flora, i es van identificar 188 espècies diferents, 41 de les quals protegides.

A Barcelona fa unes setmanes es va celebrar ja la desena edició del BioBlitz barceloní, amb un gran èxit entre la ciutadania el primer cap de setmana d’aquest mes de maig