National Geographic mostra les amenaces actualment de la Mediterrània amb el documental ‘Salvemos nuestro Mediterráneo’ que s’ha presentat aquest dimecres a Barcelona. El biòleg marí i explorador Manu San Félix protagonitza el vídeo, que s’emetrà a partir del 3 de juny per National Geographic, aprofitant que el dia 8 és el Dia Mundial dels Oceans.

San Félix ha dedicat més de 30 anys a estudiar i lluitar per la conservació de la Mediterrània. Bona part d’aquesta experiència es reflecteix en aquest documental, en què surt de l’illa de Formentera, on viu, per embarcar-se en un viatge al voltant de les aigües del Mediterrani espanyol, amb l’objectiu de mostrar com l’acció de l’home ha transformat un dels enclavaments marins més rics del planeta en un dels més amenaçats. San Félix explica, entre altres coses, la contaminació que deixen els vaixells i iots, les escombraries i l’excés de plàstics i les espècies en extinció.

‘Salvemos nuestro Mediterráneo’ compta amb la col·laboració d’experts com Enric Sala, explorador oficial de National Geographic, o Carlos Duarte, biòleg i catedràtic especialitzat en temes de biologia marina, com també amb l’opinió i experiència de diversos pescadors, que expliquen com han viscut el deteriorament del Mediterrani. Amb ells, San Félix analitza els principals problemes i amenaces, així com les possibles solucions per canviar la situació.

Amb aquesta producció espanyola, National Geographic té l’objectiu d’enviar un missatge d’esperança i contribuir a la conscienciació dels espectadors per reaccionar a temps i poder revertir la situació de la Mediterrània.