borrasca ciaran barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta, davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades pel pas de la borrasca Ciarán, que portarà un notable canvi de temps a la ciutat. De fet, es preveu que el moment àlgid de la borrasca arribi dijous al migdia, amb onades que poden superar els quatre metres d’alçària.

A conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. A més, tal com recorda l’Ajuntament de Barcelona, queda prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, que s’ha hissat preventivament a totes les platges, segons fonts municipals.

La Guàrdia Urbana, desplegada al litoral de Barcelona

Per tal d’assegurar la seguretat a la zona, la Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.

Probabilitat d’onades de més de 4 metres

Segons les previsions, les ventades començaran aquesta dimecres a la tarda a la zona del Pirineu i dijous s’estendran per tot el territori. Pel que fa a l’onatge, a partir de dijous al matí les onades podran superar de mitjana els 4 metres a tot el litoral català. S’esperen onades puntuals de fins a 6 metres.

Previsió de l’alçària mitjana de les onades a Barcelona segons Puertos del Estado

En aquest sentit, el pla municipal s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar per part del Procicat.