Barcelona s’ha llevat aquest diumenge amb el so de la pluja intensa. La llarga sequera l’ha convertida en gairebé una “rara avis”. Ha anat acompanyada de fred, 5 graus de mínima, una temperatura que pràcticament no havíem tingut en tot l’hivern. La precipitació ha durat prou com per deixar la ciutat plena de tolls, fent les delícies dels més petits que ni havien pogut estrenar les botes d’aigua.

Els boscos de Collserola han agraït aquesta regada i, també, els parcs i zones verdes de Barcelona que en molts casos s’han deixat de regar des que es va entrar en emergència per sequera. Entre aquesta matinada i aquest matí la pluja ha deixat registres entre els 5 i els 20 litres per metre quadrat a Barcelona. No són xifres espectaculars, però, de tan poc freqüents que són darrerament, molta gent les ha rebudes amb alegria.

“Em posa molt content que plogui”, ha explicat a betevé un ciutadà que ha sortit a passejar pel passeig de Lluís Companys. “A la gent que diu que és mal temps els dic: Quin mal temps? Si ens fa moltíssima falta”, ha afegit. Una parella destacava el bé que farà aquesta pluja als espais verds: “Miràvem els parterres fa uns dies i estaven completament grocs, ara fan millor aspecte”.

Els espais verds de la ciutat agrairan la regada d’aquest diumenge

Bri d’esperança amb els models de març

Les reserves de les conques internes es troben al 14,6 %. Caldria una primavera molt plujosa per revertir la situació. De moment, els models pel mes de març aporten un bri d’esperança. Pronostiquen un mes plujós amb un possible nou episodi de pluges generalitzades ja el cap de setmana vinent.

Montserrat i el Montseny, emblanquinats

De moment, aquest diumenge ha deixat precipitacions importants, també, en forma de neu en cotes baixes. Montserrat s’ha llevat emblanquinada aquest matí. I a pobles com el de l’Estany, al Moianès, s’han acumulat gruixos importants. També ha nevat a les muntanyes de Prades on les llevaneu han hagut de treballar de valent i al Montseny s’han superat els 10 cm, deixant paisatges més propis dels Pirineus.

Les precipitacions d’aquest diumenge han estat en forma de neu a Montserrat

L’episodi de precipitacions ja ha passat, però deixa al seu pas l’entrada de vent de mestral que s’enfortirà amb el pas de les hores i pot deixar ratxes de 65 quilòmetres per hora a Barcelona. Això farà que la mar es remogui amb onades que poden superar els dos metres al litoral barceloní.