La previsió del temps per a diumenge anuncia un matí encara insegur i marcat per la pluja. Les primeres hores de diumenge tindran el cel ben cobert, tapat, gris i rúfol amb precipitacions que, tot i que aniran perdent força amb el pas de les hores, encara s’allargaran ben bé una hora o hora i mitja més, a l’entorn metropolità i a Barcelona. Hi haurà una tímida obertura de clarianes a partir del migdia en espera d’una tarda més asserenada. Es reforçarà el vent amb una sensació força hivernal.

  • 6 h: matinada freda marcada per la pluja.
  • 9 h: ambient insegur i estones de paraigua.
  • 12 h: núvols més trencats sense pluja.
  • 15 h: migdia ventós amb més ullades de sol.
  • 18 h: el vent accentuarà la sensació de fredor.
  • 21 h: nit força més freda que les anteriors.

La pluja té les hores comptades

Deixem enrere una matinada marcada pel canvi de temps amb precipitacions que, fins ara, ja han deixat fins a 17 litres per metre quadrat al barri de Sant Andreu, 12 a la Verneda, 11 al barri de Gràcia, 9 a Vallcarca i a l’estació meteorològica de betevé, 8 al Tibidabo i 7 a Sants-Montjuïc. Aquest és només un petit i breu recull de dades observacionals de la ciutat.

Matí encara molt tapat amb núvols baixos molt densos i compactes que continuaran regant la ciutat ben bé una hora o hora i mitja més. De mica en mica, les precipitacions aniran mar endins i acabaran desapareixen cap als volts de les 11 h del matí. Migdia amb tendència a veure núvols més trencats i tímides ullades de sol.

Tarda més asserenada, no plourà més, però el vent prendrà el protagonisme amb ventades que, puntualment superaran els 50 i 60 km/h. Precaució amb les fortes ventades. Màximes clarament més curtes amb un ambient hivernal. El termòmetre durant les hores centrals es mourà entre els 13 i 14 ºC.

Es manté l’ambient hivernal

De cara a l’inici de la setmana entrant esperem que el sol guanyi terreny. El vent anirà perdent força i anirà encalmant de cara a dilluns. Matí de dilluns més fred que dies anteriors, pel que convindrà abrigar-se de valent. Màximes que es recuperaran lentament. Més tranquil·litat en espera d’un dimarts més canviant i amb possibilitat d’algun ruixat aïllat al nord de la regió metropolitana.

La previsió del temps a Barcelona, permanentment actualitzada