La plaça del Congrés Eucarístic, al barri del Congrés i els Indians, té veïns nous. Hi ha una ànega amb 11 cries que es passegen per l’estany des de fa uns dies. Les aus han despertat la curiositat de veïns i canalla. La majoria d’usuaris del parc s’aturen al voltant del llac per veure’ls en acció i fer-los fotografies. La femella, però, ha quedat vídua, després que un gos ataqués el mascle. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha tancat la zona i demana no tocar-los ni alimentar-los.

Ànecs

L’ànec va morir atacat per un gos

Els veïns —conscients que corren perill per la presència dels gossos— han demanat a l’Ajuntament que els protegeixi i se’ls endugui a un entorn més natural i fora de la ciutat per evitar les gavines, com ara el Parc Fluvial del Besòs. De fet, expliquen a betevé que fa uns dies l’ànec va morir atacat per un gos i no volen que passi el mateix amb la femella i les cries. A banda, el veïnat alerta que els gossos poden anar deslligats en aquesta plaça unes hores al dia i això genera més perills per a les aus.

L’Ajuntament demana no tocar-los ni alimentar-los

L’Ajuntament assegura que habitualment s’intenta mantenir els animals al lloc on viuen per no interferir en els processos naturals. En aquest sentit, s’ha col·locat un encanyissat com a element de protecció per garantir la màxima tranquil·litat dels animals en aquest espai.

Fonts municipals expliquen també que som en plena època de naixement de les cries d’ànec i és per aquest motiu que se’n poden veure a diversos llacs o estanys de la ciutat. Demanen als visitants del parc que no els toquin, els espantin, els persegueixin ni els donin menjar.