eclipsi solar 8 abril 2024

Vols veure l’eclipsi solar del 8 d’abril del 2024? Aquest dilluns, part del món estarà pendent d’aquest fenomen, si bé no tots els països podran gaudir-lo. Per exemple, a Catalunya no es podrà veure, però sí, per exemple, a gran part d’Amèrica. És la tercera vegada en set anys que un eclipsi total o anular travessa el continent americà, després de l’eclipsi total de l’agost del 2017 i l’eclipsi anular d’octubre del 2023.

En aquest sentit, hi ha organismes internacionals que ofereixen senyal en directe perquè puguis gaudir de l’eclipsi des de casa, a través de l’ordinador o el mòbil!

Eclipsi solar el 8 d’abril del 2024: NASA

La NASA ofereix senyal en directe per gaudir de l’eclipsi total solar pel nord d’Amèrica, des de Mèxic, passant pels Estats Unitats i el Canadà. L’anomenada Administració Nacional d’Aeronàutica i l’Espai ofereix el fenomen en directe i, també, els comentaris i les valoracions d’experts. L’emissió començarà dilluns, 8 d’abril, a partir de les 19 h.

Timeanddate.com també ofereix l’eclipsi en directe

El portal timeandate.com també oferirà l’eclipsi solar total en directe. A partir de les 18.30 h del 8 d’abril, connectaran en directe per seguir aquest fenomen astronòmic, en què la lluna cobreix gairebé completament el sol.

A Catalunya, amb els ulls posats en l’agost del 2026

A Barcelona i Catalunya, l’última vegada que vam poder veure un eclipsi solar (que no va ser total) va ser el 10 de juny del 2021. No serà fins al 12 d’agost del 2026 que en tindrem un de total i que es podrà veure a Catalunya. Aleshores, a Barcelona el veurem gairbé de forma total, però a la zona del delta de l’Ebre es podrà observar perfectament el fenomen en la seva totalitat.