temps sant jordi barcelona

Després d’un temporal de pluja sense precedents, amb més de 200 l/m2 a Barcelona, arriba el dia de Sant Jordi. Els mapes del temps preveuen alguns ruixats de tarda, però la ciutat en podrà quedar al marge. Segur que molts ciutadans se n’alegraran, malgrat el confinament, ja que els darrers quatre dies han estats marcats pel temporal.

Més núvols durant la tarda

La diada de Sant Jordi començarà amb cel variable, però amb predomini de clarianes. La temperatura de primera hora del dia podrà baixar fins als 12 ºC, però els valors màxims seran molt suaus, superiors als 18 ºC a la ciutat.

El vent de gregal, que aquest dimecres encara bufarà moderat, perdrà intensitat dijous i el temporal de mar també afluixarà. En conjunt, doncs, el temps s’encalmarà força, malgrat que a la tarda podran créixer algunes nuvolades, especialment en punts de muntanya. De fet, no es descarta que es puguin formar alguns ruixats. Els models meteorològics apunten que seran més probables al Pirineu i Prepirineu, però no se’n poden descartar alguns de dispersos a la serralada prelitoral. El litoral sembla clar que en quedarà al marge.

Final de setmana amb sol

El temporal va començar dissabte al vespre i s’ha mantingut fins dimecres. Dijous començarà el temps més estable, però no serà fins divendres que arribarà la calma atmosfèrica més significativa i tant divendres com el cap de setmana es preveuen amb ambient radiant i temperatura per sobre dels 20 ºC.

De tota manera ja s’entreveu el proper canvi de temps i, si els mapes de pronòstic no van errats, serà dilluns que ve. Si es això es compleix estarem parlant del sisè dilluns, dels set de confinament, que estaran marcats per la pluja. Sense cap mena de dubte, ho seguirem.