pluja Barcelona

Collserola és on

s’acumulen els registres més abundants de pluja, fet que l’ha portat a superar el rècord històric de pluja en un mes d’abril a l’Observatori Fabra. Malgrat això, convé recordar que va ser el barri de Sants el primer a assolir la xifra dels 100 l/m2. La nit de dimarts a dimecres s’ha arribat al llindar dels 200 l/m2 de pluja acumulada, tant a als barris de muntanya com també als propers al Llobregat.

A primera hora d’aquest dimecres gairebé tot Barcelona superava els 150 litres de pluja. Els més de 200 del Rectoret (Vallvidrera), amb esllavissada inclosa, eren el registre més abundant dimarts al vespre. El barri de Sants, el Raval, les Corts, l’aeroport, l’Observatori Fabra i la Zona Universitària també han superat els 200 litres per metre quadrat. Destaquen, a banda, els 192 l/m2 del barri de Sant Andreu o els 182 l/m2 al Tibidabo.

Diumenge i dimarts, els dies més plujosos

Només durant la jornada de diumenge es van registrar més de 80 l/m2 a Sants i al Raval. Més de 80 l/m2 també aquest dimarts, a banda dels més de 40 l/m2 , per exemple, dilluns al Raval i l’Observatori Fabra. La pluja continuada i intensa ha acabat, a la Costa Central, durant la nit de dimarts a dimecres i el llarg d’aquesta jornada caldrà seguir amb atenció l’evolució dels cabals dels rius. A Girona, el riu Daró ja es va desbordar dimarts.

El Parc Fluvial del Besòs va entrar en fase d’inundació diumenge a la tarda, però dilluns al matí es trobava a nivells molt més moderats. Dimecres al matí s’assolia un cabal de 507 m3/s el Llobregat i 163 m3/s el Besòs.

Fins dimecres a primera hora ens trobarem sota la segona gran tongada d’aquest temporal, amb vents de llevant de fins a 70 km/h i temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres, però durant la tarda hi haurà una clara estabilització atmosfèrica, amb estones de sol i temperatura a l’alça. Dijous, diada de Sant Jordi, només es preveuen pluges a les comarques interiors i durant la tarda.