La pluja que ha caigut aquest cap de setmana ha afectat de manera notable el Parc Natural de Collserola i una de les principals conseqüències és que el pantà de Vallvidrera, amb una capacitat de 18.000 metres cúbics d’aigua, s’ha desbordat. Malgrat que, de moment, no suposa cap risc directe per l’entorn, el Consorci del Parc Natural de Collserola ja ha pres mesures per tal de minimitzar-ne l’impacte.

Una quarta part de la pluja anual

L’abril està sent un mes de rècord pel que fa a la pluja. L’exemple més clar és que, des de dissabte i fins al migdia de dimarts, a Can Recoret hi han caigut 174 litres per metre quadrat, una quarta part de la pluja que acostuma a ploure-hi en tot un any. Aquesta quantitat tan poc habitual ha omplert el pantà de Vallvidrera a vessar.

Joan Vilamú, responsable de Medi Naturali Territori del parc, ha explicat a betevé que, diumenge, els sensors que mesuren el nivell de l’aigua del pantà ja van donar l’avís de crescuda i es van obrir les comportes de la infraestructura per fer baixar el torrent d’aigua. L’acumulació de molts litres, però, ha fet que en la darrera nit el pantà desbordés pels costats. Malgrat tot, no hi ha cap perill directe a la zona més propera a la instal·lació. El Consorci explica que, tot i que no és una situació inèdita, passa en poques ocasions.

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”622825,622720,622845,622826,622827,622831,622830,622832,622828″ img_size=”full” onclick=””][/vc_column][/vc_row]

Pitjor que el temporal Gloria

Joan Vilamú assegura que les conseqüències de les darreres pluges d’abril estan sent molt pitjors que les que va causar el temporal Gloria, quan es van produir algunes esllavissades que encara ara estan pendents de solucionar del tot. En aquesta ocasió, hi ha hagut esllavissades importants com la de la plaça del Teix, al Recoret. Però també n’hi ha hagut en camins, corriols i carreteres, com la que s’ha produït a tocar de la font Groga. Les esllavissades i la caiguda d’un bon grapat d’arbres ha obligat a tallar el trànsit o reduir els carrils de circulació, com en el cas d’un incident a prop de la font del Bacallà.
[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”622927,622930,622928,622932,622929,622931,622933″ img_size=”full” onclick=””][/vc_column][/vc_row]

font: Consorci del Parc Natural de Collserola

La prioritat dels responsables del parc és netejar els camins principals de la xarxa de prevenció d’incendis i, posteriorment, deixar a punt els camins secundaris i corriols. Malgrat la situació d’emergència sanitària pel coronavirus, el personal del consorci està treballant intensament per donar resposta a totes les intervencions necessàries. A més, tot i que hi ha decretat l’estat d’alarma, des del Parc de Collserola es reclama prudència i precaució als veïns pel risc de noves esllavissades o arbres caiguts.