Foto: Carlos Castillejo. Primer premi de la categoria Tempestes i temps advers del concurs Fotomet 2019.

L’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM) celebrarà enguany el 25è aniversari. Com cada març, dins de la Setmana Catalana de la Meteorologia, organitza un seguit de conferències i activitats obertes a tothom, les jornades Meteocat 2020 que tindran lloc el proper 14 de març al CosmoCaixa.

Els observadors meteorològics, com a eix vertebrador

Com no podia ser d’una altra manera, l’ACOM vol celebrar aquest aniversari tan especial fent un homenatge a tots aquells que s’hi dediquen, sigui de manera professional o altruista a l’observació meteorològica.

El proper dissabte 14 de març tindran lloc al CosmoCaixa tot un seguit de ponències per donar visibilitat i explicar la feina de totes aquestes persones.

Eminències com l’Alfons Puertas (de l’Observatori Fabra), en Marc Prohom (Meteocat) o en Josep Pascual (que mesura des de fa dècades la temperatura de l’aigua del mar a l’Estartit) explicaran el passat, el present i el futur de l’observació meteorològica.

Una taula rodona moderada pel catedràtic de Geografia Física Javier Martín Vide posarà cloenda a aquesta jornada, oberta a tothom, gratuïta, però en la que cal inscripció prèvia.

El FOTOMET 2020 coneixerà els seus guanyadors

A la mateixa jornada de conferències es lliuraran els premis de l’edició del concurs de fotografia meteorològica FOTOMET 2020 – Memorial Toni Nadal, al que encara hi ha temps per presentar-s’hi fins al 23 de febrer.

Dividides en dues categories: tempestes i temps advers i paisatge meteorològic, l’any passat ja es va posar de manifest el nivell elevat de les fotografies presentades.

Una gran diada, gratuïta, i amb la ciència i la meteorologia com a eixos vertebradors.