Francesc Puig, professor de clarinet a l’Escola de Música Municipal de l’Eixample, ha compost una cançó titulada ‘La rumba del confinament‘. La lletra, escrita conjuntament amb Mar Nadal, vol ser un agraïment als serveis essencials per la seva tasca durant aquesta crisi del coronavirus.

Entre els sis artistes que hi intervenen, en destaquen el cantant de Los Manolos, Rogeli Herrero (guitarra) i Òscar Font (trombó), membre de la Locomotora Negra. Però també hi apareixen Paula Carrillo, Laia Rius i el mateix Francesc Puig (saxo alt). Pel que fa a la resta dels instrumentistes, són Jordi Gaig (piano), Curro Gàlvez (baix), Àlex Ventura (percussió), Adrià Heredia (guitarra) i Xavi Criado (trompeta).

La lletra de la cançó fa referència als “metges i sanitaris”, a qui agraeix el seu esforç, tot i haver de treballar amb “recursos molt precaris“. Però també cita als transportistes, al personal de neteja, als docents, als botiguers i als farmacèutics. La tornada, que vol ser un cant a l’esperança, diu que “som un poble collonut i res donem per vençut“.

Els autors d’aquesta rumba, que han compartit a les xarxes socials, a més, fan una crida a tothom qui ho vulgui per cantar-la des dels balcons, aquest dijous, 23 d’abril, diada de Sant Jordi.