El tancament obligat de milers de comerços posa en perill la supervivència del petit comerç. Des de l’inici de la crisi derivada per la pandèmia de la covid-19, milers de botigues de la ciutat s’han vist obligades a tancar els negocis. Fa més d’un mes i mig que tenen les persianes abaixades, però han hagut de continuar pagant lloguers i impostos.

Rebaixa d’impostos contra l’angoixa

Mont Malegelada, propietària d’una administració de loteria del barri del Raval, creu que si no hi ha una rebaixa general d’impostos un gran nombre de comerciants es veuran obligats a tancar. Ella pertany a l’Eix Comercial del Raval que agrupa petits comerços i locals de restauració del barri. Assegura que entre els seus afiliats hi ha molta angoixa perquè no saben quan podran tornar a obrir ni com serà la reobertura comercial.
La previsible reducció del turisme i la crisi econòmica que patiran moltes famílies farà que les vendes baixin i també els seus beneficis. Reclama que els comerços facin pinya per promocionar-se i assegura que sense l’ajut dels barcelonins molts negocis es veuran obligats a tancar. ”Ara serà el moment de tornar a comprar al comerç de proximitat”.